Mezi rolády

Datum akce: 
Sobota, 1 Říjen, 2016 - 11:00 - Neděle, 2 Říjen, 2016 - 22:00

I na samém počátku října je potřeba se pořádně motat! My Vám zamotáme nejenom hlavy Černou sviní, ale i masové rolády! Chystáme na Vás krůtí šulku pečenou na zázvoru a plněnou brusinkama a ořechama s brkaší a okurkou, zarolovaný hovězí krk s masovou fáší s uzeným a feferonama s červeným zelím a bramboráčkama, vepřovou roládu s kapií, cibulkou a klobáskou s bylinkovým mačkaným bramborem či zvěřinový zámotek s vepřovým masem, švestkama a šalvějí se šťouchačkama. Dále klasika svíce, guláš, vejpečky, žebra, smažka, šnycl, saláty, tatarák či hovězí krčisko na houbách. Na čepu bude naše medicinelní Černá svině, malinový witbier, zá-březňák a další dobroty. A nezapomeňte, že v neděli bude mezinárodní den zvonů a že je třeba se cinknout v pivováru!

POCHODOBĚH 2016 a výsledky

Pochodoběh a jak to dopadlo? Tak máme vrchol pivovarské sezóny za námi. Pivovar byl na nohou od pátečního večera do nedělního dopoledne, mnozí z nás vůbec nešli spát, dlouho si budeme léčit rány, ale taky se těšíme na příští ročník! Výsledky krátké trasy ZDE a dlouhé ZDE, budeme rádi za Vaše fotky či videa, našli jsme hrozně moc věcí od pumpiček, čelovek, triček, bot, ponožek, asi deset  mikin a také silonek, podvazků prostě všehochuť. Budeme vděční za názory a nápady na příští rok. Děkujeme všem co pomáhali a hlavně Janě, Martině, Vodouchům, všem na stanovištích, Maggy za grafiku na trika a diplomy a těm co ještě bolí hlava rychlé zotavení. Diplomy nerozdané v neděli jsou k vyzvednutí na vejčepu. A kdo příští rok sesadí konečně Houbu z prvního místa?

Čtvrteční příloha MF Dnes a reporáž jako živá - připomenutí

Ve čtvrtečním magazínu MF Dnes ze dne 10/10 vyšla reportáž o pivovarském pochodoběhu. To si musíte přečíst a prohlédnout. Dokonce na šest stran! Fejsbuk MF Dnes ZDE. Článek ZDE, ZDE a ZDE.

13. ročník tradičního kosteleckého kolvětrání

Datum akce: 
Sobota, 1 Říjen, 2016 - 10:30

O. S. Asanace a středočeští ovocnáři pořádají 13. ročník tradičního kosteleckého kolvětrání v sobotu 1.října 2016 v Kostelci nad Černými lesy na náměstí Smiřických. Start v 10:30 na trasy dlouhé 10 - 50km. Povinná cyklistická výbava, startovné 20Kč, rodinné 30 Kč, děti do 12ti let s doprovodem, dojezd v pivovaru - občerstvení zajištěno, další info na www.cvikr.info, plakát ZDE.

Mezi krkovičky pro špekatý i pro maličký

Datum akce: 
Sobota, 24 Září, 2016 - 11:00 - Neděle, 25 Září, 2016 - 22:00

V předprsí svátku našeho pivovarského patrona svatého Václava se uctivě rozloučíme s létem tím, že si doplníme zásoby podkožního tuku na zimu pěkně prorostlou krkovičkou! Po vyprošťující gulášovce Vám nabídneme závitek plněný uzeným sýrem, slaninkou a rajčátkem s brkaší a hrubozrnnou hořčicí, pivovarskou baštu z uzené a pečené krkovice s variací zelí a knedlů či stejka naloženého v česneku a rozmarýnu položeného na kovbojských fazolích prohozených cibulkou a čili papričkama. Jinak klasika svíce, vejpečky, žebra, guláš, smažák, tatarák, saláty, ribeye, šnycl a fógl. Na čepu budou naše Černá svině, Vycpaná vydra, Zábřezňák a malinový witbier!

Vykulení ohlasy a nové sběratelské materiály

Ohlasy od Pivníků ZDE, od Míry ze stare-lahve.cz ZDE, fotky od Malakina ZDE, od pana kolegy Juránka ZDE a naše ZDE. V krámku máme nové etikety Plzeňáka, Vídeňáka, Mnichováka a Kosteláka, dále tácky Plzeňáka, Vídeňáka, Mnichováka a Kosteláka, růžová mikina sviňsky růžová dámská ZDE, dámské tričko černé svině ZDE, polokošile černá svině oboupohlavní ZDE, dále nové sklenice na bílou svini ZDE a ušáky černé svině ZDE

POCHODOBĚH a poslední informace

Datum akce: 
Sobota, 24 Září, 2016 - 06:00 - 23:45

Vážení pivoběžci a pivoběžky! Nyní máme zhruba 82 manšaftů - ZDE a ZDE, letos budou dva druhy sudů, protože našich modrých máme málo. Jednak budou ty naše tradiční a v nich bude Nymburk 11% - sud má rozměry v průměru 25cm a výšku 45cm. Druhý typ bude Primátor 11% a ten bude mít rozměry v průměru 28cm a výšku 36cm. Tak s tím nějak počítejte, aby se Vám vešly do krosen! Domnívám se, že nebudeme schopní v sobotu ráno rozdělovat sudy podle zájmu, to bychom startovali do jedenácti. Prosím o úhradu plateb, kdo ještě nestihl, díky. A dejte mi vědět jestli někdo bude potřebovat místa na stan či tak podobně. V příloze jsou detailní popisy tratí, mapa krátká ZDE a dlouhá ZDE.

Pivovarské byliny pro fotříky i maminy

Datum akce: 
Sobota, 17 Září, 2016 - 11:00 - Neděle, 18 Září, 2016 - 22:00

Září - na léto jde stáří a v knajpách se paří! Tak si to okořeníme pivovarskejma bylinkama. Po cibulačce se saturejkou a libečkem Vám nabídneme žlutoploutvého tuňáka na citrónovém pepři se zeleninovou salsou a gratinkama, krůtí steak navoněný mateřídouškou na salátu z batátů, ananasu a jogurtu s meduňkou, kuřecí steak na šalvěji se zahradnickým salátem, čerstvou zeleninou a estragonu či bylinkové kančí řízečky s vídeňským bramborovým salátem. Samozřejmě klasika jako svíce, guláš, vejpečky, fógl, žebra, šnycl, tatarák, smažka, saláty atd. Na čepu naše Černá svině, Zábřezňák, Vycpaná vydra a vyjímečně náš malinový witbier.

Poslední detaily k VYKULENÍ než to vypukne...

Nejaktuálnější plakát ZDE. Naše historická varna je téměř připravena na první návštěvníky - koukněte ZDE nebo ZDE. Těšte se na pivovarský kalendář a především bednářské vystoupení a hromady piv. Nyní seznam všech piv co budou na čepu:

Šnajdr KEG
11% BÍLÁ SVINĚ witbier 
11% BÍLÁ SVINĚ witbier malinová
12% PLZEŇÁK jednosladový ležák 
12% MNICHOVÁK jednosladový ležák 
12% VÍDEŇÁK jednosladový ležák 
12% VYCPANÁ VYDRA světlý ležák
13% ČERNÁ SVINĚ tmavé speciální pivo
14% BŘEZŇÁK bavorský märzen 
13% ČERNÁ SVINĚ tmavý speciál z dřevěných sudů 

Daniel Hůlka vystoupí na letošním XIII. VYKULENÍ

Datum akce: 
Sobota, 10 Září, 2016 - 20:00 - 21:00

Jako již tradičně, tak i letos na XIII. VYKULENÍ zazpívá věhlasný baryton, velký příznivec černokosteleckého pivováru a náš soused Daniel Hůlka, který taktéž pokřtí náš nový pivovarský kalendář společně s Ivanem Vodochodským viz ZDE. Více k Danielovi ZDE a ZDE. Začátek vystoupení mistra očekáváme kolem 20.00 a bude upřesněno. Fanynky třeste se, Fanouši těšte se!

POCHODOBĚH a kolik máme manšaftů

Vrchol sezóny každého športovně založeného pivaře se blíží. Proto přinášíme předběžnou startovní listinu. Detailní popisy tratí a novinky přineseme až po Vykulení, nicméně žádné závratné novinky se nechystají. Trasy upravíme pouze kosmeticky, abyste co nejméně potkali silnice a dostali se na nejkrásnější místa Černokostelecka. Sudy budou dvojí velikosti (Nymburk 11% a Primátor 11%) a přesné míry napíšeme až je budeme znát. Startovní listinu uzavřeme cca kolem 80 manšaftů, tak spěchejte. Soupiska ZDE a ZDE.

XIII. VYKULENÍ a nové sběratelské předměty

Datum akce: 
Sobota, 10 Září, 2016 - 09:00 - 23:45

Tak nám to vypukne už příští sobotu! Aktuální plakát ZDE. Nové etikety ZDE, ZDE, ZDE a ZDE. Tácky ZDE, ZDE, ZDE a ZDE. Dále budou nové růžové sviňské čepice v několika variantách foto ZDE. Také nové sklo na Černou svini, Bílou svini ZDE a ZDE či degustačky. Z módy budou nová sviňská trička růžovoučká ZDE a černá ZDE, mikiny taktéž růžovoučké ZDE a šedé ZDE. Prostě máte se na co těšit!

Nová svině na vejčepu a hostinec v novém hávu!!!

Tak se nám v pivovaru nějak pomíchala Černá svině s Vycpanou vydrou a máme z toho vycpanou svini. Kouká na nás jak sajeme, tak se na ní přijďte kouknout. Ukázka ZDE a ZDE.Co se týká chmele, tak v pivováru máme sklizeno a v zájezdním hostinci zavěšeno. Chmelové brigády hlásíme konec, tak se přijďte juknout a přivonět. Ukázka ZDE a ZDE.

Každý najde zalíbení v pivovarském posvícení

Datum akce: 
Sobota, 3 Září, 2016 - 11:00 - Neděle, 4 Září, 2016 - 22:00

Začátek školního roku - svině dáme po loku a k tomu posvícenské dobroty jedině v pivováru! Napejkáme pro Vás kachýnku na kmínku s variací knedlíků, ušáka na rozmarýnu  se šťouchačkama, husičku na hruštičkách s knedlema a zarolovanou krůtu s brkaší či pivovarskou klasiku jako stejky, tataráky, žebra, fógly, svíce, vejpečky, šnycly, smažky, guláše či saláty. A že kachny a husy musej plavat je snad každýmu jasný! Nechť ta svině pěkně pění na to naše posvícení!

Kachny, kachny, kachny...

Datum akce: 
Sobota, 27 Srpen, 2016 - 11:00 - Neděle, 28 Srpen, 2016 - 22:00

Na svatýho Augustýna radši pivo nežli vína. A k pivínku kachýnku! Po kachním kaldounu nabídneme ctěnému obecenstvu kachní stehna pečená na kmínu se zelím a B.K., kachnu na pomerančích a tymiánu, kachní poprsí na grilu s rozmarýnem a majdou z drůbežích jatýrek či kachní rolády plněné faší z kuřátek, paprik a cuket s brkaší. Nebo samozřejmě pivovarská klasika. Na čepu budou naše letní Bílá svině či zimní Černá svině a od sousedů jedenáctky z Náchoda, Vratislavic a Jihlavy. A nezapomeňte, že o víkendu bude Evropská noc pro netopýry! To nám asi EU přikáže spát nohama nahóru!

XIII. VYKULENÍ a na co se můžete těšit

Jako již tradičně, tak i letos na VYKULENÍ zazpívá velký příznivec černokosteleckého pivováru Daniel Hůlka. Dále budou představeny nové obrazy slavného pivovarského potulného malíře Pavla Jákla, které se stanou součástí stálé expozice pivovarského muzea v Kostelci nad Černými lesy. Ukázky z galerie ZDE. Stejně tak bude rozšířena naše galerie gastronomických plakátů tajemného grafika JS. Jukněte ZDE a ZDE. Po celý den mimo kapely budete moci poslouchat flašinetáře Jana Kostrouna, foto ZDE a ZDE. Aktuální plakát ZDE. Dále budou nové etikety, tácky, sklenice, trička, mikiny, piva a především exponáty v muzeu!

3. Černokostelecká dvanáctka

Datum akce: 
Sobota, 5 Listopad, 2016 (Celý den)

Černokostelecká dvanáctka letos proběhne v sobotu 5. listopadu, tak si to zapište a trénujte. Další info brzy!

XIII. VYKULENÍ se blíží a co si naložíme do oušek???

Datum akce: 
Sobota, 10 Září, 2016 - 12:00

AKTUÁLNÍ PLAKÁT ZDE
13:00-14:00 HUDEBNÍ SDRUŽENÍ "VELKÁ PRAHA" (country); 15:00-16:00 HOUPACÍ KŮŇ  (heavy rock)
17:00-18:00 HÉKELÉN TÉKELÉN (oldies 60. a 70. léta)
19:00-20:00 YETTI ON (Jiří Schelinger revival)
21:00-22:00 CROSSROADS BAND (classic rock cover)
po celý den flašinetář Jan KOSTROUN

Mezi panenky pro tlustý i tenký

Datum akce: 
Sobota, 20 Srpen, 2016 - 11:00 - Neděle, 21 Srpen, 2016 - 22:00

Mezinárodní den komárů oslavíme v pivováru tím nejlepším z vepře! Těšme se na špikovanou panenku se smetanovou majdou s liškama, medailonky na směsi salátů s pikantní zakysankou, grilovanou panenku s listovým špenátem či medajle s rokfórovou omáčkou. Pivovarská klasika bude svíce, guláš, fógl, krůta, tatarák, saláty, žebra, sejra či šnycl. Na čepu naše známá antidespresiva jako Černá svině či Bílá svině. A nezapomínejme na neblahý srpen 1968, bude tomu v neděli přesně 48 let!

Nový unikátní exponát v pivovarském muzeu - hvozd systému Ječmen

Vážení příznivci černokosteleckého pivováru, představujeme Vám nový významný exponát v našem pivovarském muzeu, který bude mimo jiné představen na letošním Vykulení dne 10/9. Máte se na co těšit. Jedná se o mechanický hvozd systému Ječmen. 
V polovině 19.století v českých zemích postupně docházelo k přechodu od sušení sladu na přímém ohni k nepřímému sušení teplým vzduchem. Tato změna způsobila zcela zásadní senzorický efekt na výsledný produkt – na pivo. Nově

Memoriál Vladimíra Černohorského - výsledky

Tak máme za sebou nultý pokusný ročník štafetového běhu z Únětic do Kostelce. Výsledky ZDE. Dle našeho názoru se akce velmi vydařila, víme co zlepšit napříště, padnul první rekord trati a budeme se těšit na Vaše názory a nápady. Diskuze a fotky na našem facoobuku Běháme s pivovarem - ZDE. Fotky také ZDE.

Rocková noc v pivováru

Datum akce: 
Sobota, 13 Srpen, 2016 - 19:00

V sobotu večer se v žentouru uskuteční koncert rockových kapel ETAPA - žhavý rock se špetkou melancholie, SMOKETOWN FELLOWS - alternative-rock  a CAPTAIN PYRO - alternative-rock . Vstupné 80,- Kč. Ukázka z repertoáru ETAPY ZDE. Více na facebooku ZDE.

Mezi příšery

Datum akce: 
Sobota, 13 Srpen, 2016 - 11:00 - Neděle, 14 Srpen, 2016 - 22:00

Proč byste jezdili k moři? Moře přijede o víkendu k nám i se všema svejma příšerama! Budeme totiž servírovat kalamáry z ohně s bazalkou a s variací salátů s vinnou zálivkou a bagetkou, krevety na olivovém oleji s česnekem a čili papričkama na bílém víně s bagetkou s bylinkovým máslem a také lososa z grilu s koriandrem a mačkanejma či tuňáka v citrónovém pepři s pažitkovou brkaší. Jinak pivovarská klasika jako sladkovodní! kachna, svíce, guláš, španěláček, vejpeky, žebra, ribeye, saláty, smažák či šnycl. Pod obručí nejčernější Černá svině, nejbělejší Bílá svině a nejvycpanější Vycpaná vydra. A nezapomeňte pozvat na frťana všechny leváky, neboť bude Mezinárodní den leváků! 

Poslední info k memoriálu

Datum akce: 
Sobota, 6 Srpen, 2016 - 10:00

Vážení závodníci, sobotní memoriál se nám blíží a tak nezbytné poslední informace. Hrozně rád bych předeslal, že nultý ročník bereme jako zkušební poznávací závod.Trasu jsme projeli na kole i pěšky několikrát, můžete si ji stáhnout ve formátu gpx do chytrejch hodinek nebo

Mezi líčka

Datum akce: 
Sobota, 6 Srpen, 2016 - 11:00 - Neděle, 7 Srpen, 2016 - 22:00

Na svatého Kajetána mívaj opilci těžká rána a na to je nejlepší vyprošťováček a líčka v pivováru! Nalíčíme Vám líčka vepřová na česneku, telecí na Černý svini s cibulovými lupínky a šalvějí, hovězí s kořenovkou a červeným vínem či vepřová na bylinkách. A kdo nerad líce, tak bude i svíce a taky guláš, vejpečky, fógl, šnycl, smažka, žebra, tatarák, saláty či rib eye. Líce zapíjejme převelice nejlépe naší medicinelní Černou sviní či Vycpanou vydrou!

XIII. Vykulení se blíží

Datum akce: 
Sobota, 10 Září, 2016 - 09:00 - 23:45

Už se nám blíží vrchol pivovarské sezóny a to již třinácté podzimní Vykulení, které se bude konat v sobotu 10/9! Letos opět zajímavější a bohatší. Hlavním tématem bylo, je a bude bednářské řemeslo, letos budeme opravovat největší pivní ležácký sud o objemu 123 hektolitrů. Dále bude v provozu požahovací stroj, mlátička a cirkulárka na pohon stabilním motorem, pivo budeme točit z dřevených a hliníkových sudů, kameník bude vyrábět sladovnický znak atd. Z našich piv budou na čepu mimo Černou svini, Bílou svini a Březňáka především jednosladové Plzeňák, Vídeňák a Mnichovák. Pište si do blbeníčků! Plakát ZDE.

Mezi hudrovadly

Datum akce: 
Sobota, 30 Červenec, 2016 - 11:00 - Neděle, 31 Červenec, 2016 - 22:00

Prázdniny v pivováru přepůlíme s krůtama, krocanama, morákama, indiánskýma slepicema a jinýma hudrovadlama. Naservírujeme Vám krůtí stejček z prsíček naložený v babském uchu, plátky krocánka na variaci salátů, rajčat, paprik, okurek přelité majdou ze zakysanky, koriandru a bílého vína, horní stehno pečené v pikantní marinádě z Černé svině, čili papriček a česneku, křídlo obalené v sezamových semínkách s pikantní pivovarskou omatlávkou či roládu plněnou masovou fáší. Klasika bude svíce, jehněčí na česneku, guláš, fógl, vejpečky, žebra, smažka, kotlet, ribeye atd. Zahudrujeme to Vycpanou vydrou, Bílou sviní či Černou sviní. A vězte, že se blíží Den suchého zipu, tak bacha aby Vám nevyschlo!

Bílá svině na čepu a s novými etiketami

Bílá svině alias náš letní osvěžující witbier v zájezdním hostinci černokosteleckého pivováru stále na čepu. Vřele se doporučuje rekonvalescentům, chudokrevným a žíznivcům. Bílá svině s novými etiketami pro sběratele ZDE a sudovky ZDE

Mezi smažky

Datum akce: 
Sobota, 23 Červenec, 2016 - 11:00 - Neděle, 24 Červenec, 2016 - 22:00

Což takhle se pěkně vysmahnout v pivováru? Usmahneme Vám kupříkladu loštické tvargle s poličanem smažené v pivním těstíčku z Vycpané vydry s meruňkovou omatlávkou a petrželovým mačkaným bramborem, smažený královský hermoš s uzeným kolenem, V.B. a brusinkovou majdou, sýrový špíz s eidamem, uzeným sýrem, tvarglem a ananasem s mačkaným bramborem a pikantní tatarkou či tradiční vyhlášený smažák! Nebo pivovarská klasika svíce, guláš, vejpečky, králík na česneku, krůta na bylinkách, fógl, šnycl, tatarák, žebra, saláty, stejk atd. K dobrému trávení se z výčepu ozývá sviní vábení - doporučujeme Černou svini, Bílou svini či Vycpanou vydru. 

Mezi saláty

Datum akce: 
Sobota, 16 Červenec, 2016 - 11:00 - Neděle, 17 Červenec, 2016 - 22:00

Když dne ubývá, tak žížně přibývá a my Vám jako základ nachystáme různý letní saláty. Budou to jemné plátky anglického rostbífu s vařenými batáty, lístky špenátu a zakysankou zdobené polníčkem, candát na grilu ložený na variaci listových salátů (dubáček, lollo rosso a biondo, rukola a ledový salát s limetkou a balsamikem), kachní filírovaná prsíčka připravená na bylinkách a podávaná se salátem z černé rýže, jablek a pórku s česnekem, smažený vepřový kotlet bez kosti s lehkým vídeňským brsalátem, husí jatýrka na salátovém lůžku s restovanou cibulkou, restované drůbeží kousky na salátu z čerstvých cherry rajčátek, paprik, okurek a ledového salátu se smetanovo-sýrovou zálivkou či salátek z čerstvých rajčátek, paprik a okurek s balkánem. Nebo naše klasika jako vejpečky, smažka, guláš, fógl, svíce, žebra, kachna, tatarák či stejk nebo čokoládový pivní dort. Vše třeba důsledně zapít naším letním witbierem Bílá svině či ležákem Vycpaná vydra a nakonec medicinelní Černou sviní!

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate

Newsletters

Vyberte novinky k jejichž odběru se chcete přihlásit nebo odhlásit.