Už končej pařáky, povolíme si tepláky...

A do tepláků je potřeba nabrat na zimu trochu tuku. S tím Vám mile rádi pomůžeme husičkou na hruškách či posvícenskou kachnou nebo jehněčí kotletkou s česnekem a majoránkou s listovým špenátem a smetanovýma br.gratinkama anebo vepřovou kotletou z grilu s povidlovou majdou s červeným vínem a kroupovohoubovým rizotem či vařeným hovězím od kosti s vejmrdou, hořčicí a kyselem nebo vepříkem na domácí mamrdládě s Černou sviní. Samozřejmě pivovarská klasika a na čepu naše meducína čili Černá svině. A jak praví klasik: Plná huba - pravé to štěstí!
 
XIIII. VYKULENÍ již příští sobotu
-co bude pod obručí?
Z naší zahrádky: 11% BÍLÁ SVINĚ witbier, 11% WITBIER černorybízový, 12% VYCPANÁ VYDRA světlý ležák, 13% ČERNÁ SVINĚ tmavé speciální pivo, 13% ČERNÁ SVINĚ čokoládová, 13% SAISON pivo belgického typu, 14% VYKUTÁLENÝ světlý speciál, 20% PORTER (normal, vanilka, Jack Daniels, cognac Martell, rum Metuzalem)
Od sousedů: Brno Hauskrecht (10%sv.v., 12%sv.l.), Brno Moravia (10% sv.v., 12% sv.l.), Dalešice (Osvald-10%sv.desetichmelová, 12% výroční singlehop Bohemie 15 let od první novodobé várky, za studena chmelená, májový ležák), Hluboké svatojakubské, Hrádek u Slavičína (13% sv. Ocelot), Chříč (11% konopný ležák), Kamenice nad Lipou (12%sv.l.), Krnov Nachmelená opice (11% single hop Idaho7, 12% ptm.), Malenovice (12% sv.l., 13% sv.sp.citra), Olomouc svatokopecké (baltic porter 17,6alc., APL citra), Opava Nová sladovna (11% sv.l.), Osek nad Bečvou Helf (pšenka, IPA), Ostrava Qásek (rauch, 15% IPA), Otrokovice (11% ptm., 12% sv.l.), Račín (13% žitný speciál, 15% medový speciál), Skřečoň (12% amber ale), Trnava (11% žitná, 12% sv. l. extra), Valašské Meziříčí Holendr, Vítkovice HoppyDog, Vladislav (11% sv.l.), Vratimov (13% hořký speciál), Vrchlabí medvěd (16% Hibiscus pšenice s ibiškem), Záhlinice (11%sv.l. Hospodář, 11% Procházka vídeňský ležák) atd.
 
-copa nám zahraje do ouška?
Letos se o kulturní zážitek postarají jako tradičně náš soused a pivovarská stálice Daniel Hůlka, kterého nemusíme představovat a dále kapely Kalábůf něžný beat - ZDE, Mladá garda (mladí a neklidní budiž překvapením pro ctěné obecenstvo), Authentic - ZDE, Mr. Pig - ZDE.
 
- bude se odlejvat zvon!!!
V rámci letošního čtrnáctého Vykulení se bude odlévat nový zvon na historickou černokosteleckou varnu a to tradičním způsobem před zraky návštěvníků.
Jak se takový zvon odlévá? Nejprve je potřeba vytvořit voskovou formu, která poslouží k jeho odlití. Následně se podle voskové předlohy vytvoří tradičním způsobem šablonováním hliněná forma. Poté dojde k výstavbě vypalovací pece, kde se začne hliněná forma vypalovat. Jakmile je tato pec postavena a zapálena, tak se přikročí k výstavbě druhé pece určené k tavení samotné zvonoviny. Následně dojde k samotnému odlévání zvonu. Zvon chladne velmi pomalu a samotné odstranění hliněné formy a čištění zvonu následuje další den. Vosková předloha pro nový pivovarský zvon je již vyrobena, v pátek před Vykulením dojde k výstavbě pecí a jejich zapálení, v sobotu budeme odlévat a v neděli se uvidí jak to všechno dopadne. Zvon bude mít výšku i obvod zhruba 50 cm a bude dekorován pivovarskými motivy. Odlévání zvonu mimo zvonařské dílny je velmi ojedinělou událostí. Pro zájemce více ZDE.
 
A mnoho dalšího, jukněte na plakát ZDE
 
 
Když NASA poslala první kosmonauty do vesmíru, zjistila, že psací pera nefungují při absenci gravitace. Vyřešením tohoto problému NASA pověřila studiem problému výzkumnou laboratoř. Po deseti letech a 120 milionech dolarů Američané vlastní pera schopná psát v jakékoliv gravitaci a při teplotě mezi 0 a 300 stupni kelvina. Rusové používají tužky.
 
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate

Newsletters

Vyberte novinky k jejichž odběru se chcete přihlásit nebo odhlásit.