Mezi líčky

Na smutný svátek vojenské invaze, sesunem se v hostinci k podlaze. Sesuneme se po hovězích líčkách na červeném víně a kořenovce s opekačkama, vepřových líčkách pečených na cibuli, česneku a Černé svini se zelím a brknedlema, telecích líčkách na smetaně s žampachama a HK či líčkách z vepříka na mexický způsob čili s papričkama, fazolema, kukuřicí a cibulkou nebo po klasice svíci, guláši, fóglovi, vejpečkách, kachně, šnyclu, smažce, ribeye, žebrech či salátech. Spíš se ale sesuneme po Bílé či Černé svini... A nezapomeňte, že bude Mezinárodní den komárů, tak se přijďte pěkně nasát!!!
 
XIIII. Vykulení se blíží
Vrchol pivovarské sezony je před námi! Již počtrnácté budeme vykulovat ležácké sudy a tlouct do obručí ostošest! První pozvánka ZDE. Detaily programu budeme zveřejňovat postupně.
A na co se můžete těšit: Bednářské vystoupení po celý den, pivo z čerstvě vysmolených dřevěných a hliníkových sudů, vysekávání žulového sladovnického znaku s letopočtem, odlévání nového bronzového zvonu tradičním postupem na rekonstruovanou varnu, výstava obrazů pivovarů Pavla Jákla a gastroplakátů, pivní kosmetika, ukázkový včelí úl, keramická dílnička, exkurze pivováru po celý den
Pivní slavnosti – naše pivo
11% BÍLÁ SVINĚ witbier, 11% BÍLÁ SVINĚ witbier černorybízová, 12% VYCPANÁ VYDRA světlý ležák, 13% ČERNÁ SVINĚ tmavé speciální pivo, 13% ČERNÁ SVINĚ čokoládová, 13% SAISON pivo belgického typu, 20% PORTER (normal, vanilka, Jack Daniels, cognac Martell, rum Metuzalem) a množství piv od sousedů. Prodejní výstava pivních suvenýrů a blešák. Pivovarská strojovna na transmisní pohyb: stabilní motory Lorenz, Bernard, Škoda, Wichterle&Kovařík, kovářský buchar Ajax 1, pásová pila, dřevěná cirkulárka, pískovcový brus, mlátička, vzduchový kompresor, vrtačka, čerpadlo, traktory, fréza atd.
Živá Muzika - Daniel Hůlka 
Voskolach, Kalábůf něžný beat, Mladá garda, Authentic, Mr. Pig
Staročeská žranice krkovice z ohně, zauzené šunkové kýty, obří čili párky v bagetě, klobásy na ohni i z udírny, párek v rohlíku, langoše, pivovarský burgr, vařená kukuřice, pochoutky z udírny, žebra, krůty, jehněčí, kachní, řízky, guláše, svíčkové, domácí kořalky, pivovarské brambůrky, pivní dort, vyžmolený koláče.
 
V rámci letošního čtrnáctého Vykulení se bude odlévat nový zvon na historickou černokosteleckou varnu a to tradičním způsobem před zraky návštěvníků.
Jak se takový zvon odlévá? Nejprve je potřeba vytvořit voskovou formu, která poslouží k jeho odlití. Následně se podle voskové předlohy vytvoří tradičním způsobem šablonováním hliněná forma. Poté dojde k výstavbě vypalovací pece, kde se začne hliněná forma vypalovat. Jakmile je tato pec postavena a zapálena, tak se přikročí k výstavbě druhé pece určené k tavení samotné zvonoviny. Následně dojde k samotnému odlévání zvonu. Zvon chladne velmi pomalu a samotné odstranění hliněné formy a čištění zvonu následuje další den. Vosková předloha pro nový pivovarský zvon je již vyrobena, v pátek před Vykulením dojde k výstavbě pecí a jejich zapálení, v sobotu budeme odlévat a v neděli se uvidí jak to všechno dopadne. Zvon bude mít výšku i obvod zhruba 50 cm a bude dekorován pivovarskými motivy. Odlévání zvonu mimo zvonařské dílny je velmi ojedinělou událostí. Pro zájemce více ZDE.
 
A nezapomínejte že: Ve víně je pravda, v pivu síla a ve vodě bakterie!!!
 
více jedině na www.pivovarkostelec.cz nebo www.facebook.com/pivovarkostelec
 

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate

Newsletters

Vyberte novinky k jejichž odběru se chcete přihlásit nebo odhlásit.