Novinky z pivováru

Novinky z pivovaru

Předvánoční pohoda v piváči

 Na svatou Vlastu zavěnujte se chlastu, udělá se vám špatně nakrátko a konečně uzříte zlaté prasátko.

Na každý hlad existuje nějaký řízek

O svaté Albíně smoč sosák do svině, hlásá pranostika a ke svini doporučujeme nějaké řízky. Nabídneme Vám klasiku kotlet, krůti šnycl naruby, obří řízkoplachtu z krkovice, panenku v parmazánový strouhance či z roštěnky v česneku. Přílohami budiž brkaše, hranole, selský brsalát, zelný coleslaw či další řízek.

Líčka pro slávistu i baníčka

Lepší zima tekutá nežli třeskutá, tak raději alou do pivováru na Černou svini a líčka!

Mezi roštěnky

 Jeli zima venku, dopřeji si roštěnku! Budeme podávat roštěnku alá roastbeef s tatarkou a v.b., alá stejk se šunkou a sázeným vejcem, alá klasického fógla, alá roládu se slaninkou či ve směsi s fazolkama a zeleninou v tortile. Nebo pivovarská klasika šnycl, žebra, tatarák, guláš, svíce, saláty, smažka atd.

Na Kateřinu k pípě se přivinu

 Tak máme po prvním sněhu a většina z nás by si přála zase teplo, tak si alespoň v pivováru uděláme pořádnou letní grilovačku. Budeme grilovat krkovici na tymiánu, jelena siku na rozmarýnu, lososa či krůtu na šalvěji. Majdy švestková, pepřová či zeleninová salsa. Nebo pivovarská klasika svíce, guláš, fógl, žebra, vejpečky, smažka, šnycl, flank, saláty, tatarák či kachna.

Retrovíkend

 Aby se nezapomínalo, tak Vám o víkendu přineseme servis alá před sametovou revolucí. Jídelák psaný na stroji přes průklepák, tesilky a bílý košile, pokrmy budou připraveny na tuku Dukát a Ceres-soft, budeme soutěžit o titul vzorná provozovna RaJ Kolín atd.

Svatomartinské husy pro zmlsaný pusy

 Zmaštěný pusy budete mít od pivovarský husy, protože na svatého Martina pupek nám růst začíná a do plavek až zase za půl roku! Po husím kaldounu se zeleninou a smetanou se naladíme husí paštičkou s brusinkama a pak to dorazíme husím stehnem na kmíně či na hruškách se zelím a knedlema, husí roládou s játrama a mačkanejma nebo snad pečenou kachnou?

Kdo nepapá játra, tomu tělo chátrá

Na svatou Silvii pivem se naliji, protože musím zapivnit jatýrka. Podávat se budou játra kuřecí na cibulce s rýží, králičí na kari s bílým vínem a kroketama, kachní na cibulce s čili višňovkou a opekama či vepřová v pikantní směsi s bramboráčkama. Nebo pivovarská klasika svíce, guláš, fógl, šnycl, žebra, tatarák, saláti, smažka, pupek atd.

Panenský víkend

 Mezinárodní den kuchařů osalvíme tím nejlepším z vepře, tak doražte na panenky! Po pivovarském boršči Vám nabídneme špalek panenky plněný gorgonzolou, medajle z grilu s majdou z praváků, panenky v bramborákovém těstíčku s křenovým zelným salátem či tradiční katův šleh. Klasika kachna, žebra, guláš, smažka, tatarák, saláty, flank, fógl či svíce.

Ušatý víkend

 V říjnu-li deště, zůstanu v hospodě ještě a navíc s klukama ušatejma. Po králičí polévce se budou podávat králičí řízky naruby s brkaší, ušatý stehýnko na česneku se špenátem a B.K., grilovaná jatýrka s cibulkou, bílým vínem, kudrnkou a hranolema či králičí hřbet na tymiánu a rozmarýnu s gratinkama.

Rozloučení s létem

Svatý Václav nám vinšuje konec léta a přináší nám období  neustálé nudle u nosu. Tak se přijdťe ohřát do pivováru a začít nabírat tepelné ochranné tukové polštáře.

Ve stínu monarchie

Než nám propuknou sté oslavy vzniku samostatného Československa, tak si Vás dovolujeme pozvat na krmi rakousko-uherské monarchie. Polévka je grunt a takový hustý eintopf nasytí i otesany. Silný vývar z kostí bude plný masa, jater, cibulky, morku, zeleniny a brambor.

Ze sousedovic zahrádky

Mezinárodní den ochrany ozónové vrstvy oslavíme ukrytím se v krčmě. Tentokráte se nacpeme specialitami od sousedů. Kdo to ještě zvládnete přeložit?

XIIIII. VYKULENÍ již v sobotu

V černokosteleckém pivováru byla vystavěna pec na pálení vápna tradičním způsobem. V úterý 4/9 slavnostně zažehneme pec, tak abychom v rámci sobotního VYKULENÍ mohli hasit nejenom žížeň, ale také vápno!

POSVÍCENÍ v pivováru

Když na svatého Jiljí voda ze střech crčí, tak celý podzim žena doma vrčí. Co potom doma, když je v pivováru POSVÍCENÍ!!! Budeme podávat pečenou kachnu na kmíně s brusinkovým červeným zelím a variací knedlů, husí roládu se směsí mletých mas a jarýrek s lepenicí, krůtí stehnisko se špekovejma knedlema a bílým zelím se slaninkou či kachní stehno na pomerančích se smetanovejma špeclema.

Rakousko-uherský víkend I.

Chystáme pro Vás gastronomický seriál s regionálními pokrmy jednotlivých států Rakousko-Uherska a začneme aktuálně specialitami z Hrvatska čili Chorvatska. Nabídneme Vám tradiční čevapi (vepřové a hovězí čevabčiči), lignje na žaru (olihně na grilu), pljeskavicu (jehněčí karbanátky), orádu (pražma královská) či přímořský talíř (mušle, olihně, pražma, losos, hranole a pita chléb).

MEXIKO v pivováru

Mezinárodní den pirátů oslavíme v pivováru mexickými specialitami.

MEXIKO v pivováru

Mezinárodní den pirátů oslavíme v pivováru mexickými specialitami.

Svatovavřinecké pivní speciality

Když je ráno v srpnu hodně rosy, můžete stále ještě chodit do hospody bosý. A naboso si šmáknete na pivovarským tokáni s Vycpanou vydrou, grilovaných kuřecích křídlech marinovaných v čili a Měděnci, krkovicí "třístovce" s máslíčkem a Černou sviní či telecím na hříbkách s Bílou sviní.

Mezi svině

Parno-li na Dominika, tak oschne i do vejčepu klika. Ale my se nedáme, Černou a divokou svini si nandáme. Bude to tentokráte kančí kejta se šípkovou a H.K., šnycl z kaňoura se salátem, divočácký závitek s kysaným zelím a bramborovýma haluškama či pečené kančí kostky s B.K. a zelím. Nebo klasika svíce, guláš, kachna, šnycl, žebra, tatarák, smažka, saláty atd.

Sýření

Víkendové smažáky pro brňáky i pražáky! Osmahneme Vám klasickou smažku v trojobalu, tvargle v pivním těstíčku, ugrilujeme Vám tofu s bylinkama, ugratinujeme Vám hermoše s panchetou a česnekovým máslem či Vám umícháme salát z kozího sýra. Majdy budou brusinková, domácí tatarka či z Černé svině a zakysanky. Nebo samozřejmě pivovarská masitá klasika.

Mezi saláty

Když slunce pálí, každý Čech se nejraději v hospodě válí. A k tomu něco lehčího, třeba saláty. K mixu salátů (ledový, římský, čekanka, rukola, polníček a špenátový list) nabídneme marinovaného lososa, roastbeef v hořčičném hávu, kachní prsa na červeném víně s brusinkama či bylinkové kuřátko. Klasika svíce, guláš, fógl, žebra, tatarák, smažka, šnycl, flank, bůček či kachna.

Mezi zámotky

O svatém Kamilu přibereme po kilu. Tentokráte se nacpeme závitkama. Podávat se bude závitek vepřový plněný kyselým zelím a uzeným, filet ze pstruha se zakysankou, zámotek kachní s játrovou fáší a mandlema čí moták z roštěnky s párečkem, slaninou, vejcem a okurkou alias španělský fógl. Klasika svíce, guláš, žebra, šnycl, smažák, saláty, tatarák, flank či vejpečky.

Mezi líčka

Když popíjíme, tak starosti podřimují. A k tomu si pěkně nacpeme pupíky líčkama. Zalícíme na líčka telecí na česneku a tymiánu s restovanou cuketou a bílým vínem, líčka telecí na houbách se slaninkou, líčka vepřová na Černý svini s česnekem a cibulí či líčka hovězí na kořenovce a červeným víně.

Mezi ryby

Světový den rybářství oslavíme v pivováru rybičkama! Bude se podávat platejz s holandskou majdou, losos na grilu s bylinkovo-smetanovým přelivem, treska na máslíčku, filety ze pstruha ve vajíčku s mandlema či okoun nilský. Rybu je třeba stejně zakousnout pořádným masem, tak se pak dotlačíme žebrama, kachnou, vejpečkama, šnyclem, gulášem, fóglem, svící či smažkou nebo salátama.

Svatojánské panenky

Na svatého Jána jen z plného džbána budem pít do rána! Zapíjet budeme tentokráte panenky a to plněné sušenými rajčaty s anglickou, smažené v sezamovém a lněném semínku, grilované na směsi rajčat a trhaných salátů s hořčičným dresinkem či panenské medajle z grilu s pepřovou majdou. Nebo klasika fógl, guláš, svíce, kachna, vejpeky, žebra, tatarák, flank s fazolkama, smažka či šnycl.

Krůtobraní

Mezinárodní den boje proti suchu oslavíme řádnou pivní masáží bříška a zapíjet budeme tentokráte krůty! Nabídneme Vám krůtí křídlo po srbsku s mačkanejma, roládu z krocánka, slaniny s červenou kapií a bramborovým pyré, prsní řízek obalený v sezamové krustě s brsalátem, krůtí palice s B.K. a červeným zelím či salát s krůtími medajlemi.

Mezi stejky

Červen parný, boj se špeky je marný! Tak to vzdejte a do piváče se na kus flákoty vydejte! Budeme servírovat stejky krůtí se šalvějí, krkovici s vejcem s rozmarýnem, flank stejk s fazolkama, slaninou a směsí pepřů či filet z lososa s brokolicí a mátou. Nebo klasika svíce, guláš, fógl, žebra, vejepčky, tatarák, smažka, šnycl či saláty. Na čepu bude naše Dešťovka, Vycpaná vydra a Černá svině.

Mezi řízky

Proč bych jedl páreček, když můžu mít řízeček! Nabídneme Vám klasiku telecí "vínršnycl", krůtí v sezamové strouhance, soukeňák se sýrem či krkovičku v trojobalu! Přílohami budiž hranole, opekačky, bramborové pyré, V.B. či pivovarský bramborový salát. Klasika svíce, guláš, fógl, bůček, kachna, žebra, flank, smažka, tatarák či saláty.

Novinky z černokosteleckého pivováru

Vážení přátelé a příznivci pivovaru,

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate