Novinky z pivováru

Novinky z pivovaru

Velikonoce v pivováru

Prší-li o velikonočním Hodu, nevynechám jedinou hospodu. Tak přibrzděte na sváteční speciality v pivováru!

Kachny, kachny, kachny...

Kachna dobře pečená je lepší nežli žena svlečená, tak hurá do piváče. Budeme servírovat kachnu pečenou na kmíně s variací knedlounů a se zelím, kachnu na hruškách se smetanovými špeclemi, kachní jatýrka z grilu či salát s kachním poprsím! Klasika španěláček, guláš, svíce, žebra, vejpeky, tatarák, šnycl, smažka či roštěnka.

Panenský víkend anóbrž to nejlepčejší z vepře

Světový den zdraví s Černou sviní se slaví, tak přijďte do zájezdního hostince a pokusíme se vypít pivovár! Podávat se budou panenky a to medajle se smetanovou hříbkovou majdou nebo po čínsku s bambusovými výhonky, pórkem, kapií a Jídášovým uchem či smažené v trojobalu a také plněné sušenými rajčátky s modrým sýrem a bazalkou.

Bůůůčkobraní

K figuře do plavek máte jen krůček, jíte-li v piváči pečený bůček. Bude se servírovat pečená bůčková roláda s mačkanejma a okurkovým salátem, uzený bůček se švestkovou majdou a bršiškama, lehce pikantní grilované plátky bůčku s bylinkami a brkroketama či oblíbené vejpečky s brknedlema a špenátem. Klasika fógl, svíce, guláš, tatarák, žebra, smažka, šnycl, saláti, roštěnka či kachna.

Sýření

V den Horské služby splníme vaše tužby! Budeme totiž podávat sýrové speciality. Nabídneme Vám hermelín plněný syrečkem obalený v ječném sladu, salát s ovčím sýrem a brusinkami, halloumi z grilu s bazalkočesenkovým přelivem či tradiční smažák. Pro odpůrce sýření svíce, guláš, žebra, tatarák, kachna, fógl, šnycl, vejpeky či flák krkovice s fazolkama.

18. Výročí černokosteleckého pivováru

V sobotu 16. března oslavíme již osmnácté výročí černokosteleckého pivováru. Přijďte se podívat na den otevřených dveří a spuštěných strojů. Na čepu bude náš ležák Vycpaná vydra, tmavý speciál Černá svině a výroční vídeňský speciál Míla!

Mezi ryby

Na svatou Františku, povolím pásek na bříšku! Budou se totiž podávat rybičky a to pstruh naložený v čerstvých bylinkách, štika v holandské majdě, candát s citrónovým máslem a drcenou solí, kapr v trojobalu či kapří čipsy. Přílohami budiž opekačky s cibulkou a slaninou, V. B.  s kudrnkou či pečoky. Nebo pivovarská klasika z býka nebo z čuníka. Ryby utopíme v Černé svini nebo Vycpané vydře.

Pro tintítka i svalovce v pivováru kus ovce

Světový den divoké přírody slavíme tím, že nevylezeme z hospody, protože se bude podávat to nejlepší z ovečkinů. Nabídneme Vám konfitované zadní koleno na kořenovce s červeným vínem a dýňovým pyré, pečenou kýtu na cibuli, česneku a rozmarýnu s listovým špenátem a bršiškama či jehněčí biftečky s mačkanema a jarní cibulkou.

Ušatý víkend

Na svatýho Matěje, každý se rád naleje, tak ani v piváči nebudeme vyčuhovat a budeme se řídit tradičními pranostikami.

Zabíjačkové hody v pivováru

Jak hlásával slovutný František Ondřej Poupě: Pšenici na koláče, ječmen na pivo, oves pro koně a vepře pro člověka! Tak se těšte na zabíjačku v pivováru. Bude se podávat zabíjačkový guláš s H.K., vejpečky s B.K., žebra s křenem a hořčicí, jiterničky se zelím, V.B. a vejmrdou, prejt se zelím s cibulkou a V.B., ovárek s hořčicí či vepřová játra na grilu s domácí tatarkou a fritama.

Staročeské speciality

 Staročeská ctnost, že vítán v pivováru host a k tomu krmě dost. Nabídneme Vám tentokráte staročeské speciality jako uzený hovězí jazyk načerno se škvarkovejma plackama, divočáka se šípkovou a karlovarským knedlem, pstruha namodro s bramborem či klasika svíce, guláš, fógl, smažka, šnycl, vejpečky, kachna, tatarák, stejk či saláty.

Špízování

Na světový den mokřadů neskončíme o hladu, protože budeme v pivováru špízovat! Budou se podávat špízy vepřový z krkovičky s červenou cibulí, paprikou a slaninkou, kuřecí ze stehenců s cibulkou, klobáskou a paprikou či sýrový z eidamu, hermoše a uzeného sýra s cibulí. Klasika svíce, guláš, fógl, vejpeky, kachna, flank, smažka, šnycl, tatarák a saláty.

Placatění v piváči

Radí svatý Timotej, v pivovaru se namotej! Jako základ poslouží tentokráte placky.

Mezi špagety

Když je Itálie pod sněhem, tak si uděláme Itálii v pivováru! Nabídneme Vám tradiční zeleninovou MINESTRONE, SPAGHETTI se sušenýma rajčátkama, rukolou, parmskou šunkou a parmezánem, TAGLIATELLE s kuřecím masem, hříbkama, smetanou a parmezánem, GNOCCHI s lososem, listovým špenátem, česnekem, smetanou a parmezánem či SPAGHETTI s vepříkem, rajčatama, česenekem a mozzarellou.

Mezi BURGRY

Svatý Hilarius má vkus, tak Vás nabádá do piváče na kus a k tomu burgra zkus!

Divoký začátek roku 2019

 Na začátku roku, cestou do hospody přidám do kroku, protože se bude podávat divočina! Nabídneme Vám medajle ze svině na rozmarýnu s brusinkama a kroketama, dančí kostky na česneku a bylinkách s listovým špenátem a bršiškama či kejtu z divočáka na smetaně s HK. Klasika svíce, guláš, fógl, žebra, vejpečky, smažka, šnycl, saláty, tatarák či flank. Na čepu náš světlý ležák Vycpaná vydra! 

Poslední vejkend 2018

 Sýr se roztéká, maso se dopéká, tak alou do piváče! Než bouchneme šáňa, tak si od ryb, řízků a sladkýho trochu oddychneme u sýrů! Nabídneme Vám osmahlou žížnivou nivu, tvarůžky ve slanině, hermelín ve sladové krustě či klasický smažák. Nebo klasika svíce, guláš, žebra, tatarák, šnycl, vejpečky, fógl, saláty, kachna či flank. Na čepu naše medicinelní Černá svině! 
 

Předvánoční pohoda v piváči

 Na svatou Vlastu zavěnujte se chlastu, udělá se vám špatně nakrátko a konečně uzříte zlaté prasátko.

Na každý hlad existuje nějaký řízek

O svaté Albíně smoč sosák do svině, hlásá pranostika a ke svini doporučujeme nějaké řízky. Nabídneme Vám klasiku kotlet, krůti šnycl naruby, obří řízkoplachtu z krkovice, panenku v parmazánový strouhance či z roštěnky v česneku. Přílohami budiž brkaše, hranole, selský brsalát, zelný coleslaw či další řízek.

Líčka pro slávistu i baníčka

Lepší zima tekutá nežli třeskutá, tak raději alou do pivováru na Černou svini a líčka!

Mezi roštěnky

 Jeli zima venku, dopřeji si roštěnku! Budeme podávat roštěnku alá roastbeef s tatarkou a v.b., alá stejk se šunkou a sázeným vejcem, alá klasického fógla, alá roládu se slaninkou či ve směsi s fazolkama a zeleninou v tortile. Nebo pivovarská klasika šnycl, žebra, tatarák, guláš, svíce, saláty, smažka atd.

Na Kateřinu k pípě se přivinu

 Tak máme po prvním sněhu a většina z nás by si přála zase teplo, tak si alespoň v pivováru uděláme pořádnou letní grilovačku. Budeme grilovat krkovici na tymiánu, jelena siku na rozmarýnu, lososa či krůtu na šalvěji. Majdy švestková, pepřová či zeleninová salsa. Nebo pivovarská klasika svíce, guláš, fógl, žebra, vejpečky, smažka, šnycl, flank, saláty, tatarák či kachna.

Retrovíkend

 Aby se nezapomínalo, tak Vám o víkendu přineseme servis alá před sametovou revolucí. Jídelák psaný na stroji přes průklepák, tesilky a bílý košile, pokrmy budou připraveny na tuku Dukát a Ceres-soft, budeme soutěžit o titul vzorná provozovna RaJ Kolín atd.

Svatomartinské husy pro zmlsaný pusy

 Zmaštěný pusy budete mít od pivovarský husy, protože na svatého Martina pupek nám růst začíná a do plavek až zase za půl roku! Po husím kaldounu se zeleninou a smetanou se naladíme husí paštičkou s brusinkama a pak to dorazíme husím stehnem na kmíně či na hruškách se zelím a knedlema, husí roládou s játrama a mačkanejma nebo snad pečenou kachnou?

Kdo nepapá játra, tomu tělo chátrá

Na svatou Silvii pivem se naliji, protože musím zapivnit jatýrka. Podávat se budou játra kuřecí na cibulce s rýží, králičí na kari s bílým vínem a kroketama, kachní na cibulce s čili višňovkou a opekama či vepřová v pikantní směsi s bramboráčkama. Nebo pivovarská klasika svíce, guláš, fógl, šnycl, žebra, tatarák, saláti, smažka, pupek atd.

Panenský víkend

 Mezinárodní den kuchařů osalvíme tím nejlepším z vepře, tak doražte na panenky! Po pivovarském boršči Vám nabídneme špalek panenky plněný gorgonzolou, medajle z grilu s majdou z praváků, panenky v bramborákovém těstíčku s křenovým zelným salátem či tradiční katův šleh. Klasika kachna, žebra, guláš, smažka, tatarák, saláty, flank, fógl či svíce.

Ušatý víkend

 V říjnu-li deště, zůstanu v hospodě ještě a navíc s klukama ušatejma. Po králičí polévce se budou podávat králičí řízky naruby s brkaší, ušatý stehýnko na česneku se špenátem a B.K., grilovaná jatýrka s cibulkou, bílým vínem, kudrnkou a hranolema či králičí hřbet na tymiánu a rozmarýnu s gratinkama.

Rozloučení s létem

Svatý Václav nám vinšuje konec léta a přináší nám období  neustálé nudle u nosu. Tak se přijdťe ohřát do pivováru a začít nabírat tepelné ochranné tukové polštáře.

Ve stínu monarchie

Než nám propuknou sté oslavy vzniku samostatného Československa, tak si Vás dovolujeme pozvat na krmi rakousko-uherské monarchie. Polévka je grunt a takový hustý eintopf nasytí i otesany. Silný vývar z kostí bude plný masa, jater, cibulky, morku, zeleniny a brambor.

Ze sousedovic zahrádky

Mezinárodní den ochrany ozónové vrstvy oslavíme ukrytím se v krčmě. Tentokráte se nacpeme specialitami od sousedů. Kdo to ještě zvládnete přeložit?

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate