Novinky z pivováru

Novinky z pivovaru

Mezi hudrovadly

Ženské chutě a březnové počasí nejsou stálé, praví pranostiky, ale naše pečené krůty obšťastní každého. Budeme podávat pečenou krůtí roládu s brkaší, smažená krůtí křídla v sezamu a pikantní omatlávce, pečená krůtí stehna špikovaná slaninou se špenátem a BK či stejky z krocana s omáčkou z modrého sýra a opekačky.

16. výročí černokosteleckého pivováru - Den otevřených dveří

16. výročí černokosteleckého pivováru již v sobotu 18/3! Jakmile odzvoní poledne, tak začnou prohlídky pivovaru zdarma a potrvají do setmění. Poprvé představíme ctěnému obecenstvu přímý otop dřevem pod historickou varnou a mnoho dalších novinek. Spousta našich nových piv, speciality k prasknutí, sběratelské předměty, živá muzika atd. Dej Bůh štěstí.
 

Po špetce pohybu skočíme na rybu!

V sobotu oslavíme Den mozku, tak je třeba z něj udělat z piva kostku jak říká klasik! K tomu si tentokráte naložíme rybičky. Takže budeme servírovat candáta na másle, pražmu královskou na bylinkách, grilované filety z mořské štiky či tuňáka na citrónovém pepři.

Mezi roláky a pivovarský motáky

Svatá Adrijána nedá spáti do rána, tak je lepší se namotat v hospodě a prožít noc v pohodě. My Vám narolujeme smažené hovězí hrudí s brkaší, roládu z krůty s brusinkovou nádivkou a šťouchačkama, smotek vepře s masovou fáší a drůbežími jatýrky s tvarohovým bramborem či kančí roládu se švestkama a bylinkama, slaninou a brknedlema se špenátem.

Mezi roštěnky

Na Dorotu žádnou robotu a do břicha dobrotu, třeba roštěnku! Těšte se na vídeňskou roštěnou s cibulovejma kroužkama a mačkanejma, stejka se smetanovo-pepřovou majdou a hranolema, feferónskou směs s pórkem a cibulí s opekačkama či klasickýho pivovarskýho nejoblíbenějšího fógla! Nebo klasika svíce, žebra, tatarák, guláš, smažky, šnycl, kachna, vejpečky či saláti.

Mezi líčka

Políčili jsme si na Vaše chuťové pohárky a budou se Vám blahem klížit víčka až ochutnáte naše líčka. Nastolíme Vám vepřové líčka na rozmarýnu a šlavěji se šťouchačkama, hovězí líčka na červeném víně a kořenovce s opekačkama, líčka z mladého býčka na smetaně s brusinkama a H.K. či vepřová líčka na česneku s B.K. a špenátem.

Mezi krkovičky pro plešouny i pro máničky

Než usednem před hospodu na lavičky - ještě spořádáme nějaký ty krkovičky. Tak hurá na ně! Budeme grilovat krkovici se sázaným vejcem a slaninkou s opekačkama, péct krkovici na česneku a cibuli podlitou Černou sviní s bílým zelím a brkendlama, špikovat krkovici mrkví a klobáskou pečenou na zelenině s mačkanejma či vykuchtíme pikantní krkovici alá katův šleh s cibulí a paprikou s bramboráčkama.

Mezi poprsí

Jak hlásá pořekadlo: "Na penis ryby, na svaly špenát a na prsa do pivováru!" Nabídneme Vám špikované krůtí prso na bylinkách s brkaší, bažantí poprsí na šalvěji a jalovci s mačkanejma s řapíkatým celerem, kachní ňadro na rozmarýnu s medem a pomerančema se šťouchačkama či pikantní kuřecí prs čili s papričkama a opekačkama.

Mezi gurmány

Vznik nového jídla má pro lidstvo větší význam než objev nové hvězdy a tak se pojďtě podívat, co jsme pro Vás nachystali!

Mezi panenky - pro špekouny i tenký!

O svaté Anežce z hostince se nechce. Komu by se chtělo! Bude se totiž nabízet panenka se švestičkama v majdě s badyánem a těstovinovými hnízdy s ořechovým pestem, panenské medajlónky s pikantní majdou a opekačkama, nudličky s provensálkýma bylinkama na salátu s balsamikem či medajle s omajdou houbovo-smetanovoou a mačkanejma. Jinak klasika šnycly, guláše, vejpečky, svíce, saláti, smažky, žebra, tataráci, ribeye a fóglové.

Proč bych jedl páreček, když můžu mít řízeček!

Hojný sníh v lednu - z hospody se nezvednu. Kam taky kvapit, když třeba je dopít! A jako základ nabídneme řízečky. Jednak šnycl z panenky v krustě ze sezamových semínek s mačkanejma, stehenní kuřecí v pikantním těstíčku s hranolema, z pečeně s domácím brsalátem či holandskýho soukeňáka s brkaší. Klasika svíce, bašta, guláš, smažák, ribeye, žebra, tatarák, vejpečky či saláty.

O svatém Luciánu bývá žížeň k ránu

Do toho nového roku pěkně svižně a nezapomeňte, že na Severína se věší maso do komína a u toho je třeba dodržovat pitný režim. Nabídneme Vám králičí stehna na rozmarýnu se šťouchanejma, špikované krůtí prso se slaninkou a brkaší, husičku na hruškách s variací knedloušů a zeloušů či segedín speciál.

Lepší VÁNOCE tekuté nežli třeskuté

Lepší VÁNOCE tekuté nežli třeskuté tvrdí klasik a proto je potřeba se řádně vyzdobit v pivováru! 24/12 bude jako jediný den v roce zavřeno, ale od 25/12 to zase rozjedeme.

Mezi stehny

O svatém Lazáru sedni si na báru a vytáhni kytáru. Až potom vyhládnem stehny se nadlábnem! Budou se podávat stehna husí na kmíně s variací příloh a zelí, stehna kachní na pomerančích, stehna králičí na červeném víně s kořenovkou a brkaší, stehna kuřecí smažená v cereálních lupínkách s pikantní vomatlávkou a hranolema.

Paroháči na pekáči

Mezinárodní den hor oslavíme v piváči nějakou divočinou! Nabídneme Vám parohatej boršč, jelení pečínku na šalvěji a šípkách s brkaší, dančí pečínku na rozmarýnu s lesním ovocem a šťouchačkama, pečené srnčí se švestkama a červeným vínem s opekačkama či muflona na jalovci s BK a červeným zelím.

Mikulášské hody v pivováru

O svaté Barboře třeba vypít piva moře. A jako základ Vám nabídneme andělská krůtí křidýlka na šalvěji se staročeskou lepenicí, mikulášskou hůl anóbrž sýrový špíz s brhrnolema a domácí tatarkou či čertovsky zauzený hovězí jazyk s mačkanejma bramborama a pikantní vomatlávkou.

Pivovarské prasečinky pro pány i pro paninky

Svatá Kateřina strčí maso do komína a ze samé nudy zajde do piváče na vepřový hody. Budeme totiž nabízet prdelačku či česnekačku, poté domácí tlačenku, ovarovou paletu složenou ze srdíček, jazyka, jatýrek a kolene, dále jitrničky či jelítka s V.B. a kysaným zelím, prejt, zabíjačkovej gulášek zahuštěnej mozečkem s H.K., pivovarskou baštu, žebra, šnycl či vejpečky s B.K. a špenátem.

Přijďte se k nám všichni pó dívat, jak nám dupou KRÁLÍCÍ

Výročí Sametové revoluce je nezbytně nutné si stále připomínat a my si jej v pivováru připomeneme s klukama ušatejma. Takže budeme od čtvrtka servírovati králičí kaldoun s kořenovkou, králičí stehno pečené na cibuli, česneku a slanince s B.K.

Nastavte pusy! Už letí husy!

Na svatého Martina, strčíme sosák do vína až nám naskočí husina! Ano, máme tu vrchol sezóny - svatomartinské husy. Po husím kaldounu s vaječnýma flekama a kořenovkou Vám s úctou nabídneme husí paštičku s vlašskými ořechy, švestkovými povidly s křenem a opečenou bagetkou.

Na svátek Emericha nacpeme si stejky břicha!

Listopadové sněžení podporuje do hospod chození a domů lezení. K tomuto sezení doporučujeme stejků jezení. Po pikantní fazolové polévce alias "zeppelince" Vám nabídneme stejky z jelena, tuňáka, krůtího prsa či hovězí z vysokého roštěnce. Přílohami budiž mačkanej, hranole či fazolky se slaninou a majdy smetanově pepřová, brusinková.

Oslavy vzniku samostatného československého státu v pivováru!

Velebení vzniku Československa oslavíme zvěřinovými specialitami! Naklepeme Vám šťavňaťoučké jelení šnycly v bylinkovém trojobalu s brkaší, upečeme kančí kostky na jalovci a rozmarýnu se špekovýma knedlema a špenátem či srnčí na červeném víně s perníkem a karlovarským knedlem nebo dančí plecko se šípkovou a HK. Mimo zvěřinu samozřejmě pivovarská klasika.

Mezi BUBUBURGRY

Svatá Kordula větry pohnula praví aktuální rčení, ale co tím chtěl básník říci? Každopádně v piváči se budou podávat burgry a to hovězí s čerstvou zeleninou, opečenou slaninkou, sýrem a pikantní omatlávkou, jehněčí se zeleninou, česnekobylinkovým pomazem a karamelizovanou cibulkou či zvěřinový se zeleninkou, volským vokem a brusinkama.

Žádné vytáčky a hurá na omáčky

Po svaté Tereze do hospod se zaleze! Budou se totiž podávat naše vymazlené omáčky jako segedínský guláš SPECIÁL, vepřové kostky na houbách, koprovka s hovězím vařeným krkem, rozlítanej ptáček španěláček, pivovarskej gulášek, svíčková a také tradiční rajská! Nebo klasika vejpečky, ribeye, smažák, šnycl, žebra, tataráček či saláty a jako tečka pivní dort!

Naše hody jehněčí Váš podzimní chmur vyléčí

Mezinárodní den boje proti popáleninám oslavíte nejlépe tím, že raději nebudete doma vařit a přijdete do pivováru na jehněčí specilaity! Po rybí polévce vyšperkované krevetama a kalamárama Vám nabídneme jehněčí ragú s kořenovkou a červeným vínem zahuštěné perníkem s opekačkama, přírodní medajlonky z kýty v rozmarýnové majdě s kroketama, kostky z ovečkina na česneku s B.K.

Mezi rolády

I na samém počátku října je potřeba se pořádně motat! My Vám zamotáme nejenom hlavy Černou sviní, ale i masové rolády!

Mezi krkovičky pro špekatý i maličký

V předprsí svátku našeho pivovarského patrona svatého Václava se uctivě rozloučíme s létem tím, že si doplníme zásoby podkožního tuku na zimu pěkně prorostlou krkovičkou!

Pivovarské byliny pro fotříky i maminy

Září - na léto jde stáří a v knajpách se paří! Tak si to okořeníme pivovarskejma bylinkama.

Poslední detaily k VYKULENÍ než to vypukne...

Nejaktuálnější plakát ZDE. Naše historická varna je téměř připravena na první návštěvníky - koukněte ZDE nebo ZDE.

Každý najde zalíbení v pivovarském posvícení

Začátek školního roku - svině dáme po loku a k tomu posvícenské dobroty jedině v pivováru! Napejkáme pro Vás kachýnku na kmínku s variací knedlíků, ušáka na rozmarýnu  se šťouchačkama, husičku na hruštičkách s knedlema a zarolovanou krůtu s brkaší či pivovarskou klasiku jako stejky, tataráky, žebra, fógly, svíce, vejpečky, šnycly, smažky, guláše či saláty.

Kachny, kachny, kachny...

Na svatýho Augustýna radši pivo nežli vína. A k pivínku kachýnku! Po kachním kaldounu nabídneme ctěnému obecenstvu kachní stehna pečená na kmínu se zelím a B.K., kachnu na pomerančích a tymiánu, kachní poprsí na grilu s rozmarýnem a majdou z drůbežích jatýrek či kachní rolády plněné faší z kuřátek, paprik a cuket s brkaší. Nebo samozřejmě pivovarská klasika.

Jídelní lístek

Denní nabídka Stálá nabídka Vinný lístek

Nepřehlédněte

Černokostelecká 10 Černokostelecká 12 Vysmolení Vykulení silvestr pochodobeh kolobeh

U Vodoucha

Hostinec U Vodoucha

U Slovanské lípy

U Slovanské lípy
EnglishGermanRussian
 
FrenchSpanishSwedish

Překlad/Translate

Newsletters

Vyberte novinky k jejichž odběru se chcete přihlásit nebo odhlásit.